2012. április 12., csütörtök

A klán törvényei – a szeretet rendjei


A klán törvényei – a szeretet rendjei

(Die Ordnungen der Liebe)

A klán rendezettségének szabályai

  1. Ha az emberek akaratukkal, vagy anélkül úgy kerülnek kapcsolatba, hogy életről döntenek, vagyis létről illetve nemlétről hoznak, vagy hozhatnak döntést, egymással jól meghatározható kapcsolatba kerülnek. Akár akarták, akár nem, már egy klánba tartoznak.

  2. A klánban törvények érvényesülnek. Egy jól működő klánban rendezettségnek kell lennie. A klán rendjét a szeretet szabályozza. Ez a szeretet a klánban nem érzelmi állapot, a lét legmélyebb, elnyugodott állapota.

  3. A szeretet rendjét leíró axiómák törvényszerűen hatnak. Aki a rend ellen vét, az felborítja a klán energetikai egyensúlyát, s ezzel a klán ellen vét. Ennek mindig következménye van.

A szeretet rendje terminus technicus egy lelkészi megközelítés, a klán törvényei pedig a racionális világ felé közvetíti ugyanazt az axiómakészletet. Reálpolitikai ügy ezen szavak használata. A racionális, tudományosabb világ könnyebben elfogadhatja a törvény szót, mint a klerikálisan csengő rend szót, nem is beszélve arról, hogy a pszichológia tudományos berkekben mennyire kerülik a szeretet fogalmát. Spirituális körökben, a transzperszonalitást kutató, szélesebben merítő gondolkodásúak között azonban én a szeret rendje meghatározás mellett tenném le a voksomat.

Ezek a törvények, amik inkább elrendező elvek, szabályok, a klánokat jellemzik, írják le és nem a családállítást. Ha nincs családállítás, ami egy terápiás folyamat, egy csoportfoglakozás, a klánokat jellemző szabályok akkor is vannak, hatásuk érvényesül. A családállítás segít megtalálni a szabálytalanságokat, mivel azok egy része eltagadott, más része nem ismert, esetleg feledésbe merült.

Nincsenek megjegyzések: